Image module

PARC DE LA CLOTA
Sabadell, 2009

El parc de la Clota ocupa un antic meandre del riu Ripoll, al costat del barri de Can Puiggener. El seu ús més recent està associat a l’abocament indiscriminat de terres, però anteriorment va albergar una sèrie d’assentaments espontanis en forma de barraques per la necessitat d’allotjament per immigrants degut a la creixent industria local als anys 50, que foren enderrocats més tard. Les restes d’aquests enderrocs varen ser la base de l’abocador descontrolat que trobàrem abans de l’obra.

Client
VIMUSA/ Lei de barrios/ Ayuntamiento de Sabadell

Constructor
Jardí Natura, SL

Superfície / Pressupost
4.5 Ha / 933.700 €

Associats
Imma Jansana, Conchita de la Villa, Arquitectes

Consultors
Benedicto Gestió de Projectes, SLP/ Bàrbara Pla Ortiz, enginyera tècnica agrícola i paisatgista

Fotografies
Lourdes Jansana/ Robert de Paauw