Image module

MIRADOR PARC LAGOAS DO NORTE
Teresina-PI, BR, 2015-2016

La necessitat de construir un mirador per complementar els usos recreatius del parc sorgeix amb la idea d’oferir als visitants un lloc de contemplació; a partir d’un punt alt a 20 metres d’altura amb una localització privilegiada en la intervenció urbana.
L’abast de la vista de 360 graus proporcionada per l’equipament que preveu gran part de la requalificació urbana dels marges dels llacs, incloent el Pol Cultural fins al punt de major importància: l’espectacle natural de la trobada del Riu Parnaíba com el Riu Poti.
L’element, de planta circular, ofereix una circulació perimetral al voltant d’una estructura central en formigó armat, la qual, a més de ser la sustentació del conjunt arquitectònic, divideix el seu espai intern amb l’ascensor per a ús dels visitants i el dipòsit de descàrrega d’aigua pels serveis dels voltants.
La idea és organitzar una “promenade” per mitjà del recorregut circular en pujada, a través d’un joc de llum i ombra resultant de la il·luminació natural que es filtra per la “pell” de l’element arquitectònic que, al mateix temps, projecta ombra per al visitant que puja les escales.
Al final del recorregut, a la part més alta del edifici, hi ha una coberta pensada per a la protecció solar i per col·lectar les aigües pluvials fins al desaigüe de sortida vertical intern.
La façana del Mirador presenta una “pell” en malla – o capa externa – que fa referència i homenatge al trenat de les tires d’origen vegetal amb les quals són elaborats diversos estris domèstics a la regió i inclusivament artesanies, com cistelles i bosses.

Client
Ajuntament de Teresina – PI
Banc Mundial – BIRD

Àrea / Pressupost
352,5 m2 / BR $ 1.614.210

Consultors
MPB Engenharia – Consórcio Teresina Sustentável

Equip
María Fernanda Arias Godoy, Gabriela Amorim, Robert de Paauw