Image module

URBANIZATION OF THE GRAN VIA
L’Hospitalet de Llobregat, 2007-2008

On the first phase, the work was to design and build the the lateral roads and the three large slabs of connection between the two sides. The total width of the performance, including depressed central walkway reaches 96m. The performance is based on the draft prepared by the Engineering and architects Cicsa Gomez and Costa.
On the second phase, the field of the project is the urbanization of city-level walkways and the driveway side of the mountain side of the Gran Via in front of the Judicial City. The purpose of the project was to bring the road to the new conditions that would occur as a result of the construction of the City of Justice. The main feature of the development project is the continuation of the common criteria along the Gran Vía, integrating the characteristics of the relationship with the City of Justice and its approaches, as well as existing urbanization Cerdà square. We used the same criteria for action within alignments, vegetation, flooring and furniture that we had done in the rest of the Gran Via. He was instrumental in the project definition building slabs reinforced protection network Railways of the Generalitat, the slab of the station on Line 9 of the City of Justice, the proposed development of the Judicial and Studio City mobility assessment Judicial generated in the City.

First Phase

Client
Consortium for the reform of Granvia L’Hospitalet

Associates
Jansana, de la Villa, de Paauw Arquitectes

Team
Imma Jansana, architect; Conchita de la Villa, architect; Robert de Paauw, architect

Builder
COPISA Constructora Pirenaica, SA FCC Construcción, SA COMAPA

Consultants
Estudi de paisatge Josep Selga.S.L.

Working with
Auding, Ingenierías y auditorías

Area / Budget
7 Ha / 5.95 M €

Second Phase

Client
Consortium for the reform of the Gran Via

Associates
Jansana, de la Villa, de Paauw Arquitectes
Benedicto Gestió de projectes S.L.

Team
Imma Jansana, architect; Conchita de la Villa, architect; Robert de Paauw, architect

Working with
Estudi de paisatge Josep Selga S.L.

Area / Budget
8.625 m² / 1.171.600 €